Hogyan válasszunk rakodóállást?

Néhány gondolat rakodóállások, rámpakiegyenlítők választásához

Raktáron belül vagy kívül?


Rakodóbox

Magyarországon sajnos szinte kizárólag az épületen belül telepített rámpakiegyenlítők terjedtek el, pedig a rakodóboxos megoldás lényegesen kedvezőbb.

Az összehasonlításban feltéteztünk egy adott raktári felületet, amelyet ki kell egészítenünk a rakodáshoz szükséges területtel, máshogy fogalmazva vagy a rámpakiegyenlítők beépítéséhez szükséges minimum 2,5 m-es „sávot helyezzük” a raktár elé vagy a rakodóboxokat.

 

Szempont Beépített
rámpakiegyenlítő
Rakodóbox
Fogadófelület kialakításának költsége rámpakiegyenlítő nélkül
  - Fűtetlen raktár 1.200.000 800.000
  - Hűtött vagy fűtött raktár 2.000.000 1.100.000
  - Egyszerű és egységes épületszerkezet
Üzemeltetés
  - Hűtési és fűtési költségek
  - Tisztántarthatóság
  - Variabilitás
  - Sérülékenység

Kérje a részletes elemzést!

Rámpakiegyenlítő mérete:

A rámpakiegyenlítő hossza függ a kiszolgálandó tehergépjárművek plató magasságától. A legkisebb plató magasságú gépjármű terhelten és a legnagyobb terheletlenül adja meg a szükséges áthidalási tartományt, amelyhez – az épület magasságát is figyelembe véve – kell a megfelelő hosszúságú rámpakiegyenlítőt kiválasztani. Ha a rakodás kézi erővel (békával) történik, akkor nagyon figyelni kell a megfelelő hosszúságú rámpakiegyenlítő kiválasztására. Kézi erővel 500 kg-os teher biztonságos mozgatásához például 100 mm-es szintkülönbség áthidalásához 4000 mm hosszú rámpakiegyenlítő szükséges. Az esetek többségében a 2 m-es rámpa szélesség megfelelő.

Kérje a segítségünket!