Megfogók, emelőgerendák

Az anyagmozgatás automatizálásával egyre többször merül fel igény a daruval összeépített teherfelvevő szerkezetre. A teher sajátosságainak megfelelő speciális emelőhimbákat, megfogó szerkezeteket sok esetben a daru mozgásával együtt egy központi számítógép irányítja. Ezek készülhetnek természetesen horogra akasztható kivitelben, mechanikus vagy gépi működtetéssel, kézi-, rádió távirányítós-vezérléssel is.

Az ikladi IMI Kft. részére gyártott pneumatikus működtetésű megfogó készülék a motor állórészek, nehéz fizikai munkát jelentő átrakodását könnyíti meg. A szorító pofák cseréjével többféle méretű állórész mozgatható nagy biztonsággal. A hordkeret megfogó (Atomerőmű, Paks) a veszélyes hulladéktároló feltöltését végző távirányítású darun működik.

Az emelőhimbákat, megfogókat mindig a speciális igényeknek megfelelően alakítjuk ki, ezért a konstrukciós kialakítások, elrendezések, méretek, teherbírások száma szinte végtelen.

A Lábatlani Vasbetonipari Művek a vasúti vasbetonalj-megfogó üzembe helyezésével a biztonságos átrakodás és a maximális helykihasználás terén látványos eredményt értek el. A megfogó 2x10 db vasúti aljat vesz fel és forgat be a kívánt pozícióba. Az aljak többféle méretben készülnek, ezért a megfogó a típus megadása után, a pofákkal automatikusan átáll a megfelelő hosszméretre.

A tekercsmegfogót (Taghleef, Tiszaújváros) egy teleszkóp egység az emelés, ill. a süllyesztés alatt függőleges irányban tartja. A papír, ill. az acél csévéket tüskés, míg az acél tengelyeket horgos megfogással emeli meg.

Speciális rakatmegfogós beltéri futódaru a Zarges megújult kecskeméti gyártóüzemében. A 2 t teherbírású, kétfőtartós, kezelőfülkével ellátott futódaruhoz olyan speciális rakatmegfogó csatlakozik, mely a legkülönbözőbb profilokat tartalmazó rakatokat képes megfogni és mozgatni.

A rakatmegfogó (Swedwood, Sopron) a beérkező forgácslap rakatok lerakodását, tárolótéri manipulálását, és a feldolgozást végző gépeket kiszolgáló adagoló asztalra helyezését végzik.

AjánlatkérésReferenciák

Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló, Bátaapáti)