Egyedi futómacskapályák

Anyagmozgatási feladatok felmerülhetnek szűk folyosókon, íves nyomvonal mentén elhelyezkedő munkahelyek között. Ezeken a helyeken futódarupályák kiépítése csak nagy költséggel oldható meg. A megoldást egyedi futómacskapályák létesítése jelenti. A futómacskapályák közvetlenül a födémre rögzített hengerelt profilos tartókból készülnek. Az egyenes szakaszok közé íves darabok beillesztése sem okoz problémát.

A pályákon közlekedő futómacskák speciális futóműve lehetővé teszi a kis íveken történő haladást és akár enyhe emelkedőkön/lejtőkön való közlekedést is.

A futómacskák emelőműve a darutechnológiában jól ismert láncos vagy köteles kivitelű lehet. A futómacska áramellátása rövidebb pályákon úszókábeles, hosszabb és íves pályák esetén tokozott csúszó áramszedős kivitelű.

A futómacskák vezérlése korszerű rádió távvezérlésű vagy hagyományosabb függőkapcsolós kivitelben is megvalósítható, de akár az üzem gyártásirányító rendszerébe is integrálható. A futómacskák teherbírásának felsõ korlátja láncos kivitelben 6,3 t, köteles kivitelben 16 t. Az alkalmazhatóságnak elsősorban a rendelkezésre álló belmagasság és a födém tartószerkezet teherbíró képessége szab határt.

Az egyedi futómacskapályák előnyei:

   - szabad nyomvonalvezetés
   - nagy teherbírás kis szerkezeti magasság mellett
   - egyszerű szerkezet, alacsony ár
   - könnyű kezelhetőség, távirányíthatóság
   - nyomvonal megváltozása esetén könnyen átépíthető, meghosszabbítható, áthelyezhető.

Ajánlatkérés