Bakdaruk, félbakdaruk

A bakdaru fő jellemzője, hogy hídja lábakra támaszkodik. A lábak kerékblokkokhoz kapcsolódnak és a talajszintre épített sínpályán mozognak.

Jellemzően szabadtéren üzemelnek, ezért tervezésénél az időjárás okozta hatásokat figyelembe kell venni.

Kialakításuk, a rakodási terület és a darufesztáv figyelembe vételével, lehet egyoldali, kétoldali konzollal vagy konzol nélkül épített.

Szerkezeti kialakítás szempontjából szinte bármilyen konstrukció választható – egyfőtartós, kétfőtartós, horogüzemű, ömlesztett anyagok rakodására markolós vagy speciális terhek mozgatásához megfogószerkezettel felszerelt. Teherbírású tartományuk 1-től 160 tonnáig terjed. Kezelésük történhet fülkéről, a darun kialakított kezelőállásból vagy rádiós távvezérlővel. Korszerű megoldás talajszintről a rádiós távvezérlés.

A bakdaru optimális megoldást kínál nagy kiterjedésű szabadtéri területen végzendő anyagmozgatási feladatok ellátására.

Bakdaru csarnokban

Különösen előnyös megoldás az alacsony építésű futómacska a kis szerkezeti magasságú épületek bedaruzásánál. További előny, hogy a helyszíni munkák átfutási ideje rövid, néhány nap alatt daruzottá alakítható a műhely.

Félbakdaru

Cégünk termékei között megtalálható a félbakdaru. A daru egyik oldalon a talajszintre épített sínen, másik oldalon a munkaterület melletti építményen, a daruhíd magasságában elhelyezett pályán fut. Ipari csarnokok szomszédságában, daruzott területek kialakításánál optimális megoldás. Daruzott csarnokokban is alkalmazzák kisebb csarnokrészekre, utólagosan felmerült emelési feladatok ellátására. Előnye, hogy padlószinten kialakított pályája nem képez akadályt a beltérben.

AjánlatkérésLetöltés

Referenciák

BKV Zrt. (Budapest, Kelenföld)